är du rädd för män blir du straffad, litar du på män får du skylla dig själv

Jag såg att någon här för några dagar sedan hittat till min blogg med sökfrasen ”är du rädd för män blir du straffad litar du på män får du skylla dig själv” och det är ju ungefär just så det är.

Är en som kvinna rädd för män och håller sig lite på sin kant blir det gnälligt. Du behöver inte vara rädd för män, alla män är inte farliga, alla män är inte våldtäktsmän, alla män antastar inte kvinnor, döm inte alla män för vad några rövhål gör, sluta dra alla män över samma kam!

Flickor får ofta redan från barnsben lära sig att vara försiktiga när det kommer till ”fula gubbar”. I tonåren uppmanas en att inte gå ensam i mörka parker om kvällarna för en vet aldrig vem som kan hoppa fram ur buskarna och som ung vuxen får en höra om vikten av att hålla koll på sin drink på krogen så ingen kille lägger droger i den och att aldrig, aldrig lämna någon av tjejkompisarna ensam, för en vet inte vem som kan komma och antasta henne och det är mycket säkrare att vara flera tjejer tillsammans.

Förmaningarna följer oss genom livet och vi blir uppfostrade till att vara försiktiga i sällskap av (okända?) män. Efter att ha hört förmaningarna och tagit emot de varnande orden tillräckligt många gånger är det inte ett dugg konstigt om en viss försiktighet, ängslan eller rädsla för gruppen män börjar krypa fram. En kan inte vara arg på en kvinna som hyser rädsla för okända män, grupper av män eller män som grupp, inte när hon hela livet fått höra om allt ”fula gubbar” kan ta sig för. Och inte bara det. Utan förmodligen också sett en hel del av vad de ”fula gubbarna” faktiskt tar sig för.

Om en ändå trots alla förmaningarna tror på det goda i människor, tror på att män är helt shysta och trevliga typer, och inga monster. Om en känner en massa trevliga män som är hur snälla som helst och plötsligt en enda gång litar på fel man vid fel tidpunkt och råkar illa ut är det ens eget fel, för varför skulle du nu ta och gå hem med/dansa med/kyssa/prata med/whatever med honom, vet du inte vad som kan hända, varför gjorde du så egentligen, vad tänkte du riktigt, nu får du faktiskt skylla dig själv att det gick som det gick.

Hur ska ni riktigt ha det?

Annonser

5 reaktioner till “är du rädd för män blir du straffad, litar du på män får du skylla dig själv

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s