julkalender – lucka 3

Kan man lära gamla hundar sitta? Borde vi alltså strunta i att försöka öka toleransen hos äldre generationer och istället fokusera all vår energi på att göra kommande generationer så toleranta och öppna för olikheter som möjligt?

Jag tror absolut att man kan lära gamla hundar sitta, även om det i vissa fall kanske kan ta lite längre tid att övertyga dem om att just sitta är en hemskt bra idé. Hur som helst tror jag det alltid är värt att försöka få också de äldre generationerna med på tåget. Det kan också vara värt att komma ihåg att trots att de som är åldringar idag växt upp i en annan tid, med andra värderingar och ett annorlunda samhällsklimat, betyder det inte i sig att de automatiskt är hemskt konservativa eller trångsynta. Vem vet, de kan ju vara riktigt ivriga.

Dock återstår ju ändå det faktum att de äldre generationerna börjar vara på livets slutraka, medan den yngsta generationen (förhoppningsvis) ännu har ett långt liv framför sig där de kommer att möta alla möjliga slags människor. Sett ur det perspektivet är det ju kanske viktigare att (om man nu måste välja) lägga energin på de yngre. Men måste man faktiskt välja? Det bästa är väl nog ändå att jobba på flera fronter.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.