kuukuppikuu 2014

Under november pågår ett Facebook-evenemang som heter ”Kuukuppikuu 2014” och går ut på att sprida ordet om menskoppen. Därför kommer nu ännu en gång ett inlägg om den här fantastiska uppfinningen.

Om jag inte minns helt fel är det drygt åtta år sedan jag köpte min första menskopp och oj(!) vilken bra investering det var. Att slippa böket, obehaget och framförallt lukten av (använda) engångsmensskydd kändes som en otrolig befrielse. Att koppen i längden dessutom blir otroligt förmånlig och inte varje månad fortsätter att göra ett hål i plånboken är ett väldigt stort plus.

Eftersom jag redan tidigare skrivit två ganska informerande inlägg om koppen tänker jag inte orda desto mer om hur den fungerar, utan slussa er vidare till dem istället:

”Det stora menskopps-inlägget”

”Menskoppen är ett billigt, miljö- och slemhinnevänligt alternativ till de engångsmensskydd som säljs för dyra pengar i butiken. Den ser ut som en liten äggkopp, är gjord i silikon (eller annat gummiaktigt material), samlar upp 15-30 milliliter blod (beroende på modell) innan den behöver tömas och kan återanvändas i upp till tio år.”

”Läcker menskoppen?”

”Den kanske vanligaste funderingen gällande menskoppar verkar handla om huruvida de faktiskt håller tätt. Svaret är ja, de håller tätt tack vare det vakuum som bildas när man lägger in och vecklar ut den. En vän jämförde den med en sugkopp man lägger på väggen. När den sitter där den sitter slipper ingenting varken ut eller in, och den är också svår att rubba utan att släppa ut suget.”

Någon annan som blivit frälst av koppen är Maria, vars inlägg ni kan läsa här.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s