när två personer kysser varandra

Jag råkade på den här texten om provocerande homosexualitet på HBL:s hemsida och efter att ha läst kommentarerna väcktes skrivlusten.

Först och främst bevisar det att sexuella minoriteters rättigheter ens diskuteras, att de faktiskt behöver uppmärksammas. Och med tanke på situationen i Ryssland och pågående Tahdon- kampanjen här hemma i Finland är diskrimineringen av homosexuella ett högst aktuellt ämne (som med andra ord hör hemma i nyhetsrapporteringen).

Sedan över till det provocerande i att två personer av samma kön kysser varandra. Överallt omkring oss ser vi kyssar mellan personer av olika kön. I reklam, i filmer, på stan och antagligen i vår vänkrets. En kyss mellan en kvinna och en man är ingenting man höjer på ögonbrynen åt, om den nu inte urartar till något som snarare börjar likna sex. En kyss tyder på ömsesidig kärlek och/eller attraktion och är på det stora hela någonting positivt. Hur kan då denna positiva och relativt oskyldiga kyss bli någonting provocerande så fort man byter könet på en av parterna? Hur kan kyssen, som fortfarande uttrycker kärlek och/eller attraktion, bli någonting som folk irriteras och äcklas så innerligt av?

Alla har olika åsikter, tankar och övertygelser. Alla reagerar på och provoceras av olika saker. Alla är olika och så ska det få vara. Vad som däremot inte borde få vara är att människor diskrimineras eller hatas på grund av sin olikhet.

Om man provoceras av en oskyldig kyss mellan två personer av samma kön borde man rannsaka sig själv och fråga sig varför en kärleksförklaring får en att reagera. Varför ömheten mellan två okända personer, någonting som på inga sätt berör en själv, är en sak man måste reagera på. Varför man överhuvudtaget bryr sig i vem andra vill kyssa.

Annonser

En reaktion till “när två personer kysser varandra

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s