att inte glömma minoriteter

Apropå inlägget om ett tredje omklädningsrum var det en vän som ansåg det vara lite onödigt att en pytteliten minoritet skulle få tillgång till egna utrymmen. Att det kanske finns andra saker som kunde prioriteras istället för att se till en väldigt liten minoritets intressen. Tankar om det?

Annonser

9 reaktioner till “att inte glömma minoriteter

 1. Typiskt ”Tänk på barnen i Afrika”-argument. Det finns väl alltid viktigare saker att fokusera så länge en stor del av jordens befolkning svälter och lever i misär.
  Men att en liten grupp diskrimineras är fortfarande ett problem, trots att folk svälter och dör i AIDS. Om det finns problem i ens närhet som man kan göra något åt utan större besvär så varför inte? Och det här omklädningsrummet skulle väl inte bara behöva vara till för intersexuella eller transsexuella, utan även de som helt enkelt inte vill klä av sig inför andra, som kanske får utstå mobbing i omklädningsrummet

 2. Jag kan i princip hålla med din vän.
  Visst, diskriminering är fel men i dagens ”välfärdssamhälle” handlar det mycket om ekonomi och prioriteringar. You can have anything you want but you can’t have everything you want.

  Det är numera en realitet att det inom åldringsvården görs begränsningar på hur många blöjor en patient får använda. Var det jag som satt i kommunstyrelsen och jag var tvungen att rösta för ett byggande av ett tredje omklädningsrum eller blöjor åt åldringar väljer jag det senare ALLA gånger.

  Det sagt betyder det inte att omklädningsrumsfrågan inte skulle kunna lösas på andra sätt (det går att byta om i princip var som helst, men duschandet kan bli ett problem).

  1. Blöj-begränsningen förekommer främst på privata äldreboenden där man vill spara in på allt, för att tjäna mer.

 3. Hmm, jag kan faktiskt se din väns poäng. Det finns så många skolor som inte har råd med än det ena än det andra, så jag kan tänka mig att många resonerar att pengarna borde användas till sånt som gagnar fler än en handfull elever… men kan man verkligen resonera så? Om en handfull elever blir mobbade tror jag nog att det skulle ses som någonting man måste åtgärda och lägga resurser på.

  1. det var någon i ett kommentarsfält någonstans ute i cyberspace som drog paralleller till rullstolsburna och att en enda person i rullstol torde vara tillräckligt för att en rullstolsramp ska installeras. tror med andra ord inte att det har så mycket att göra med hur många som berörs av saken ifråga, som att just det här ses som ett icke-problem…

    1. Jag påstår nog att det är lite att jämföra äpplen och apelsiner. Ett tredje omklädningsrum betyder ändringar i planlösningen, extra våtutrymmen, planerings- och löpande uppvärmningskostnader. Medan precis varenda elev i skolan kan bli handikappad kommer det kanske en elev på tio år som anser sig vara transsexuell (?). För små kommuner med redan ansträngd ekonomi står inte kostnaden i proportion till den potentiella nyttan.

     Däremot borde det väl gå att ordna detta rent administrativt, arbeta runt problemet och i växelverkan med de berörda eleverna och lärarna utarbeta ett schema för hur redan befintliga omklädningsrum kunde användas.

 4. Serpens Albus: mm, förvisso. Det är inte en helt lätt fråga, för just i ett pressat ekonomiskt läge där man t.ex. skär ner på skolmaten gång efter gång så kan jag se att det inte är realistiskt att bygga sådana här nya rum. Men som du säger så borde det väl gå att arbeta runt det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.