”you are a very beautiful and sexy woman”

Ni vet America’s got talent, talangshowen där domarna verkar ha fastnat i ett destruktivt mönster som går ut på att prisa utseendet på varenda relativt slanka och unga kvinna som äntrar scenen? Talangshowen där utseendet är så mycket viktigare än själva framträdandet? Programmet där man om och om igen matar tittaren med devisen att utseendet är det viktigaste en kvinna har? Ett av de många program där man får lära sig att talanger, kunskaper och färdigheter bara är bisaker så länge man är snygg, vet ni?

Annonser

6 reaktioner till “”you are a very beautiful and sexy woman”

  1. Har inte sett på det programmet men en sömnlös natt tittade jag på massor av Craig Ferguson-klipp på Youtube, vad nu än hans talkshow heter. Tittade främst intervjuer med kändisar jag tycker att verkar bra/roliga, och jag märkte att han blev jäkligt tjatig i sina presentationer av dem. Eller, d.v.s., då det gällde kvinnorna. Killarna var ”talented”, ”very funny”, eller något annat som har att göra med deras personlighet. Kvinnorna var, i 9 fall av 10 ”beautiful”, oavsett vad de var kända för. Mycket tråkigt.

  2. Men alltså…det där är ju verkligheten i dagens pop-industri; sex sells. Idol handlar ju inte om att ta fram talang utan om att kränga en *produkt* så snabbt och enkelt som möjligt för att tjäna lite snabba pengar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s