män kan fortfarande inte våldtas

I en film jag tittade på för några dagar sedan förekom en scen där en kvinna tvingade en man att ha sex med henne. Hon tryckte ner honom mot underlaget, informerade om att hon nu skulle knulla honom och att han bara skulle försöka slappna av och tänka på något annat tills det var över. Mannen som absolut inte ville ha sex med henne försökte tala sig ur situationen men gick slutligen med på det ändå.

Scenen fick mig att tänka på hur mycket det i filmer (och litteratur) romantiseras kring när kvinnor tvingar män till sex. Hur okej det verkar vara, eftersom han är man och män som vi vet alltid är redo. Hur mycket obehag människor skulle känna om det vore ombytta roller. Om det inte vore kvinnan som våldtog mannen, utan tvärtom. Hur budskapet att män inte kan våldtas hela tiden fortsätter att matas in i våra hjärnor.

Annonser

3 reaktioner till “män kan fortfarande inte våldtas

  1. Får mig att tänka på en Facebook skärmdump jag såg en gång.
    En ~30 årig kvinna har varit på fest och uppdaterar sin facebook status med: ”Bredvid mig ligger en 23 årig kille och sover. Får man klämma lite?”

    Efteråt följer ett 30-tal kommentarer av kvinnor som svarar: ”Javisst får man klämma lite..” , ”Ta för dig bara!” & ”Kläm!!”

    Föreställ dig att det vore en karl som skrivit uppdateringen och andra karlar hade svarat sådär.. Aftonbladet skulle ha löpsedeln ”Våldtäktshetsen på Facebook” nästa dag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.