share the happiness!

Det finns en del romaner och filmer som behandlar HBTQ- personer och tar upp många viktiga frågor inom ämnet. Problemet jag brukar ha med dessa är att det oftast fokuseras alltför mycket på det negativa, all ångest och alla problem man stöter på när man befinner sig utanför det som är norm.

Också här på bloggen blir det tyvärr rätt stor fokus på det dåliga, något jag skulle vilja ändra på. Pissiga attityder och orättvisor mot HBTQ- personer måste absolut belysas och tas upp, men det måste också det glada och positiva. Kärlek, lycka och allt det som håller en uppe de dagar man helst vill sjunka till botten.

Jag har alltså en önskan till er läsare. Tänk på situationer och händelser när en icke- normativ sexualitet eller könsidentitet inte varit ett problem. Situationer med lycka och sprudlande glädje, eller bara situationer när någon reagerat väldigt positivt eller kanske inte alls. Situationer som varit en positiv upplevelse. När det inte varit en big deal att vara icke- hetero eller ha en könsidentitet som inte stämmer med omvärldens uppfattning av en. Situationer när det, ursäkta uttrycket, varit helt normalt att vara flata, bög, bisexuell, transsexuell, intersexuell, queer eller just det du (eller din kompis) definierar dig som.

Skicka jättegärna in era berättelser till mig på ettritstiftidinrumpa[at]gmail.com, så publicerar jag dem helt anonymt eller med namn om ni vill. Hjälp till att visa en annan sida än den som för det mesta får fokusen.

Annonser

8 reaktioner till “share the happiness!

  1. Kul att du gillade vinsten :) Angående galleriet så har den funnits i menyn som finns på höger sida av bloggen. Men det är väl dålig marknadsföring från mig om inte alla läsare åtminstone har sett länken dit hehe :P

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s