jag är inte här för att behaga dig

Jag har ett antal piercingar, inte så att det skulle vara det första man reagerar på när man träffar mig, men de finns där. Jag har dessutom planer på att göra fler, något som ibland bemöts av ”men gör inte för mycket, för det är inte snyggt” eller ”bara du inte gör där eller där, för det ser inte bra ut”. Inte ”en piercing just där kommer göra det besvärligt för dig att få jobb”, utan ”en sådan är i mina ögon inte attraktiv”. 

Vi har alla olika syn på vad som är vackert och vad som inte är det, vi attraheras alla av olika saker och det är mer än okej. Det är också helt okej att berätta åt mig vad just du tycker är vackert, men lägg inte fram det på ett sätt som antyder att jag borde rätta mig efter just dina preferenser. För vet du, jag är inte här för att behaga dig.

Jag smyckar inte min kropp för att just du ska tycka att jag blir attraktivare. Jag gör det inte för att andra ska ha något att titta på, njuta av eller förfäras över, utan för att jag själv trivs med det. Jag gör det för att uttrycka mig själv och vem jag är. Och jag vill helst slippa höra dina åsikter om vad jag ska eller inte ska göra med min kropp för att den ska vara attraktiv i dina ögon. 

Annonser

4 reaktioner till “jag är inte här för att behaga dig

  1. Helt sant!
    Måste erkänna att jag själv gjort mig skyldig till dylika kommentarer. Men då handlade det om en god vän som jobbar i kostym, och vid närmare 30 års ålder började fundera på piercing i ögonbrynet.
    Jag förklarade att han får ålderskrisa vid 40 och köpa en cabriolet som alla andra karlar.

  2. får liknande kommentarer för att jag sminkar mig ”för mycket”. Får också kommentarer om att jag skulle vara ”så mycket finare” med mindre smink. Men jag vet väl ändå bäst själv hur folk reagerar när jag har mindre och mer smink än människor som aldrig sett mig utan?! Fittigt störande. Och I’m a slacker, jag kan ha samma smink flera dagar utan att riktigt bry mig om att det ser lite shabby ut, så länge jag får ha smink för jag trivs i det. Så jag vet inte om jag i slutändan bryr mig så mycket om att vara fin, utan det handlar mer om hur man trivs med sig själv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s