transkvinnor kan inte våldtas

Om ni missat den senaste transrelaterade nyheten från Sverige ska ni ta en titt här. För drygt två veckor sedan försökte en man våldta en kvinna, som visade sig vara en MtF- transperson (male to female) med sitt biologiska könsorgan kvar. Mannen åtalades för våldtäktsförsök på kvinnan, men dömdes för misshandel, eftersom hon hade snopp.

”Det här gör att våldtäktsförsöket aldrig hade kunnat leda till en fullbordad våldtäkt, menar tingsrätten.”

Man utgår alltså från att en våldtäkt endast kan räknas som fullbordad om det sker vaginal penetration och dessutom att mannen var ute efter just fittan. Definitionen av våldtäkt är aningen komplexare än så och innefattar även både oral och anal penetration, alltså är det ingen omöjlighet att mannen skulle kunnat fullborda våldtäkten trots att han inledde försöket i tron att hon var en cis- kvinna (någon som är född som kvinna, ser ut som en kvinna och känner sig som en kvinna).

Övergreppet började som ett försök till våldtäkt, men bedöms slutligen inte vara ett våldtäktsförsök, utan misshandel. För att offret hade kuk och inte fitta. Slutsatsen av det här blir alltså att Örebro tingsrätt anser att transkvinnor inte kan våldtas, vilket milt sagt är helt uppåt röven. Alla kan bli offer för våldtäkt.

Och kvinnan visade sig för fan inte vara en man, utan en transkvinna, goddamnit.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.