”går du klädd sådär får du skylla dig själv när du blir påtafsad”

Såhär i början av juli passar det ganska bra att skriva om de där lättklädda brudarna som ”får skylla sig själv” om någon tafsar på dem.

När sommarvärmen kommer åker en stor del av kläderna av och man ser halvnakna kroppar till höger och vänster. Nattklubbarna är inget undantag. Om tafsande är ett rätt vanligt inslag på barerna under vinterhalvåret, når det sitt klimax under sommaren. Ju mer hud en kvinna visar desto större är risken att fel par händer hamnar på hennes kropp.

Det här är bara något som man ”bara får leva med”. Karlar kan ju inte behärska sig. Ser de en snygg rumpa handlar de helt instinktivt när de låter handen känna hur den känns. De bara är sådana. Eller hur?

Och attityden till lättklädda kvinnor, den tror jag vi alla känner igen. En lättklädd kvinna vill visa upp sig, hon söker bekräftelse och uppmärksamhet, och klär sig bara för andras ögon. So what? Inget av detta ger en rätt att ta på henne.

Jag kan inte ens i min vildaste fantasi se ett enda möjligt scenario där man med gott samvete kan tafsa på någon utan dennes tillåtelse. Inte ett. För det är inte okej att ta sig friheten att klämma på kroppar som inte är ens egen (om man inte fått samtycke av personen ifråga).

Så till det där om att skylla sig själv, för man ”borde ju vara beredd på det”. Att ha bakom örat att risken för att någon tafsar ÄR större om man är lättklädd, det är bara vettigt. Men från det, till att man får skylla sig själv om man blir påtafsad, är steget ganska långt. Det senare är bara den pissiga attityden hos dem som vill rättfärdiga sina egna handlingar.

(Och ja, män blir också påtafsade rätt ofta ute i nattlivet, men det kommer i ett senare inlägg.)

5 reaktioner till “”går du klädd sådär får du skylla dig själv när du blir påtafsad”

  1. Brukar inte tafsa, men vid nästa tillfälle som ges så ska jag fråga först och se vad reaktionen blir ;)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s