sluta exkludera smala personer!

Mammaformer.se är en hyllning till kvinnokroppar som burit på barn och varje dag laddas en ny mammabild upp. Tyvärr brukar bloggar av det här slaget få utstå en hel del kritik och den här är inget undantag.

”Folk har klagat över att de fått komplex av att besöka sidan och menat att smala mammor borde söka uppmärksamhet/bekräftelse i andra forum, alternativt söka vård inom psykiatrin för sin dåliga självbild.”

Pointen med bloggen är att visa upp alla de olikheter som finns mellan kvinnokroppar som burit på ett eller flera barn. Det är alltså meningen att alla möjliga storlekar och former av kroppar ska visas upp. Inte bara de som fått bristningar och hängbröst, eller har stora ärr efter kejsarsnitt, utan också de som inte ändrats desto mer. Att påstå att smala mammor inte borde få visa upp sina kroppar på sidan är absurt.

Och nu vet jag ju inte hur dessa personer definierar en smal kropp, men det borde kanske poängteras att så gott som alla på bloggen är nöjda med sina kroppar, så vem som borde ”söka vård inom psykiatrin för sin dåliga självbild” är lite oklart.

Och till sist, let’s face the fact att det är väldigt sällan ens egen och omvärldens syn på ens kropp stämmer överens.

Annonser

2 reaktioner till “sluta exkludera smala personer!

  1. Att hacka på smala/normala kroppar är ju lika illa som att hacka på runda och stora kroppar. Jag tycler personligen att det var härligt att även se kroppar som inte förändrats så mycket. Avdramatiserande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.