anti-idealet

Kvinnoidealet som regerat senaste årtionden är inte det bästa och har därför kritiserats en del. Unga (och äldre) kvinnor får ångest över att deras höftben inte syns och drabbas av ätstörningar i sin strävan efter att se ut som size zero modellerna som exponeras i media.

Idealet har emellertid gett upphov till ett anti-ideal, där man hyllar mulligare kvinnokroppar och istället rackar ner på smala kvinnor. Visst är det bra att det finns dem som talar för en sundare kroppsform och försöker höja självförtroendet på alla dem som går runt och önskar sig trådsmala, trots att de är hur vackra som helst. Men gör det inte på bekostnad av smala kvinnor.

Det finns de som är naturligt smala eller blivit det av någon sjukdom, vilka kanske är allt annat än glada åt sin kroppsform, utan mer än gärna skulle ha mer fett eller muskler. Varje gång någon fäller en kommentar om att former och mulliga kvinnor är så mycket attraktivare än benrangel, pissar h*n någon annan i ögat. Det är precis lika sårande som att säga att smala kvinnor är attraktivare än mulligare, skillnaden är bara den att smal är ett eftersträvat ideal och då är det väl självklart att man älskar sin smala kropp, eller hur?

Annonser

8 reaktioner till “anti-idealet

  1. Jag HATAR den där skitbilden!

    Dessutom, oberoende om man hätsbantar sig smal eller är det naturligt så är det inte fult att vara smal. Ingens självförtroende blir bättre av att hela tiden diskutera vad som är snyggt och vad som är fult.

  2. Fan vad bra skrivet. Alltså, attraktion har ganska lite med kroppsform att göra. Really. Onödigt att dissa smala/kurviga/tjocka tycker jag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s