”du är kvinna och måste rösta på andra kvinnor”

Svenska kvinnoförbundets ordförande Carola Sundqvist är besviken över hur lite röster de kvinnliga kandidaterna fick i presidentvalet och kommenterar det med att ”kvinnorna svek valets kvinnliga kandidater”. Ursäkta? Logiken att man i val borde rösta på någon av det egna könet hör verkligen inte hemma i ett demokratiskt och jämställt land, vilket nämnda förbund påstår sig sträva efter.

Annonser

3 reaktioner till “”du är kvinna och måste rösta på andra kvinnor”

 1. Jag reagerade på samma sak. Det är väl för fan inte jämställt att stå och kräva att man ska rösta på en viss kandidat på grund av dens kön. Dessutom är hon kvinnoförbundet ordförande… Det bottnar väl i tanken om att kvinnorna också borde ha det där ”bästa broder”-tänket.

 2. Svek inte männen valets kvinnliga kandidater?

  Och månne de kvinnliga kandidaterna tar illa upp över att kvinnoförbundets ordförande anser de riktade sig till bara 50% av befolkningen?

  Och om könet spelar en så viktig roll, hur är det då med sexuell läggning eller annat som egentligen inte borde spela någon roll?

  1. bra frågor!

   och det där med sexuell läggning och annat som inte borde spela någon roll, alla tillhörande någon sexuell minoritet röstade ju självklart på haavisto, precis som alla vegetarianer röstade på arhinmäki och alla med marockanskt ursprung röstade på essayah, det är väl helt självklart? ;O

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s