är du slav under dina hormoner?

Jag hatar den där frågan som kommer när en kvinna av någon orsak är på dåligt humör. Frågan som, trots att den kan vara skämtsamt menad, förminskar både känslorna och personen. ”Vad är det, har du mens eller?”

Annonser

8 reaktioner till “är du slav under dina hormoner?

 1. Ni har ändå en allmänt godtagbar ursäkt…

  Det finns också den möjligheten att det är hormonerna som förstorar känslorna. Och det är nog bara att acceptera fakta och konstatera hormonerna för en stor del av kvinnorna förstorar känslorna, ibland utan att de själva märker det.

  Sen uppkommer frågan om man skall klara av hantera sina hormoner och vara medveten om dem. Och hur får man uppföra sig när man har en hormonstorm?

  1. det stämmer att hormoner ofta kan förstora känslor, men det betyder inte att man går runt som en slav under sina hormoner 24/7 och att all ilska och irritation kan skyllas på hormonerna. mens har man som bekant about en vecka per månad, och pms kanske en vecka till, men resten av tiden då, beror det då också på hormonerna ifall man är förbannad?

   att skylla på mens när man är förbannad och beter sig svinaktigt håller inte, trots att ens hormoner kanske förvärrar humöret lite kan man inte bete sig hur som helst och anse sig ha en helt giltig ursäkt. någonstans går det en gräns, men exakt var?

 2. det borde ju finnas samma slags dumt påstående för män. inte skyller man på hormoner då testosteronstinna män är aggressiva och allmänt tävlingsgalna och det slutar med att de slår ner nån (alternativt blir nerslagna av nån) i fyllan. för det var väl absolut det som det också berodde på, visst?

  1. exakt! men å andra sidan är man väldigt snabb med att skylla på testosteron och vad det nu sen må vara när det gäller våldtäkter och sexuellt utnyttjande.

   1. ”…inte skyller man på hormoner…”

    Nej, man säger bara att män av naturen är krigiska våldtäktsmän som är orsaken till all världens ondska :P

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.