”vem av er är mannen i förhållandet?”

Den allmänna uppfattningen att den ena är ”man” och den andra ”kvinna” i ett homosexuellt parförhållande är rent ut sagt från röven. Det om något är att utgå från heteronormen. Och vill ni veta en hemlighet? Den ena behöver faktiskt inte vara maskulin och den andra feminin för att man ska kunna ha ett fungerande förhållande.

8 reaktioner till “”vem av er är mannen i förhållandet?”

 1. Trots att jag inte är något stort fan av damtidningar gillade jag Amelias grej där de presenterade en kvinna som var lesbisk och riktigt kvinnlig och vacker – och dessutom blev kär i flickor som var precis lika kvinnliga. Tror det kom som en överraskning för många.

 2. håller med dig helt. fast ofta blir det ändå så att den ena i vissa avseenden är ”manligare” och den ena ”kvinnligare”, helt pga. individuella skillander, precis som man beter sig olika med olika människor.

  1. det stämmer såklart, men det gäller även i heterosexuella parförhållande, ibland kan det ju vara så att mannen på vissa områden är ”kvinnligare” och tvärtom.

 3. Ja, exakt! Jag och min flickvän är båda feminina, inte ett dugg manliga på nåt sätt… Ingen av oss är ”mannen i vårt förhållande”, och det funkar ju hur bra som helst. Dock så brukar min flickvän säga att jag är mannen i vårt förhållande, bara för att retas, för hon vet att jag blir arg då ;D

 4. nu tycker jag du använder lite samma logik som sylvia bjon i hennes text om mångkulturalism på zeitgeist, där hon påstod att rasister i stort att hade hittat på mångkulturordet för att inte behöver säga vad de egentligen tycker illa om (mörkhyade).

  sen var det nån som mycket riktigt kommenterade att ordet ju uppfanns som ett positivt uttryck för att argumentera för mångkulturalism.

  liknelsen till din text: det har varit ganska vanligt med lesbiska par där den ena parten var ”butch” och alltså ”den maskulina”. det kanske var vanligare förr, kanske för att man behövde det för att svara mot normen med heterosexuella par. men bara för att vissa kanske lever kvar i den tiden, då det var ganska vanligt, och därför tror att den ena parten s.a.s ”bör vara manlig”, är det väl ingen orsak att hacka på dem.

  då är det väl bara snällt att upplysa om att det inte behöver vara så (längre).

  1. du har helt rätt i att det bara är att vänligt upplysa dem, och vill du veta en liten hemlighet? jag är (oftast) snällare i tonen i verkliga livet än på bloggen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s