veckans poll

Den här veckan handlar pollen om huruvida promillegränsen för bilister borde sänkas och nedan syns förra veckans poll- resultat.

12 reaktioner till “veckans poll

 1. Det är inte bilister med 0,5 promille i blodet som skapar olyckorna.
  Något som däremot borde sänkas är taxipriserna. Med lägre skatter och priser på taxi så skulle säkert fler utnyttja det istället för att dricka några öl på krogen och sedan köra hem.

   1. Visst kan det diskuteras,
    men den nuvarande gränsen tillåter ett glas vin till middagen.
    En sänkning till 0,2 skulle inte göra annat än skapa förtret och ett indraget körkort för nån med lite mindre kroppshydda.

 2. jag förstår inte din poll från förra veckan, det var ju just i finland som norden tog steget in i massakeråldern, med jokela, kauhajoki och sello… frågan är väl om det snart händer igen eller om man nu har så hård koll redan på de möjliga gärningsmännen?

 3. Jag anser att skall man köra bil skall gränsen vara noll, vet man att man vill ta ett glas vin tar man taxi eller något annat färdmedel!

   1. Jag håller också på 0-gränsen.

    Det är ingen grundläggande mänsklig rättighet att dricka alkohol och köra bil, har man råd att dricka skall man också räkna in en budget för taxiresorna.

  1. Att själv ha 0,0 promille när man kör är nog att föredra.
   Om du är inblandad i en trafikolycka som inte är ditt fel så kan försäkringsbolaget vägra ersättning om du har 0,1 promille i blodet.

   Men jag är själv kritisk till en sänkning till 0,2 eftersom det inte medför någon nytta. Då är det lika bra att sänka till 0,0.

   Personligen skulle jag dock hellre se alkolås i alla bilar.
   Teknologin finns och det är inte precis rocketscience.

   1. sänkningen till 0,2 promille känns också för mig lite onödig, blankt 0 vore isåfall mer eftersträvandsvärt. alkolås i alla bilar än en utmärkt idé! (och på tal om det är det sedan några dagar tillbaka måste på alkolås i fordon som används för skolskjutsar, minns att vi diskuterade det på ett tidigare inlägg)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s