den omtalade acceptansen

Kommentarer i stil med nedanstående är ypperliga exempel på hur mycket Pride- paraden behövs. Den sista utstrålar till och med lite av den smyg- homofobi som inte alls är ovanlig.

Annonser

5 reaktioner till “den omtalade acceptansen

  1. Nå vad kan man förvänta sig. Alla religioner i hela världen har – såvitt jag vet – regler för vem man ska ha sex med, var man ska ha sex och på vilket sätt man ska ha sex. Det är så hysch-hysch att det inte är underligt att alla rynkar på näsan när man pratar om det. Och sen när det dessutom är fråga om HOMOsex? Ojoj, medelsvensson stänger in sig på sovrummet, drar för gardinerna och ligger och skakar i ett hörn med täcket över huvudet tills det är över.

    Teve-sex är en annan sak. Där modeller står och viker ut sig. Det är inte äkta sex, det är retuscherat och helt okej. Tydligen. Ibland har jag lite svårt att begripa mänskligheten.

    1. sant, men hur stor del här i våra trakter lever strikt efter vad religionen säger, egentligen? när så många andra ”regler” som kommit med religionerna försvunnit, borde det då inte vara dags att den här går ur tiden och skrotas den också?

  2. Det lär inte hända på ett bra tag. Ifall gud säger att bögar är fel så är det så, för då har man åtminstone gud på sin sida och då kan man inte ha fel. Och ifall gud har sagt att man inte ska begå äktenskapsbrott så har man likaså all rätt att titta ner på ludret som dansar på krogen. Ingen följer religionernas viktigaste bud, behandla andra så som du själv vill bli behandlad, utan det tycks snarare vara (och lär nog antagligen alltid ha varit) ett argument för att få se ner på folk som inte gör som man ska.

    Skulle religioner fungera så som det var tänkt, som en handbok i hur man lever tillsammans med alla andra människor, så skulle vi leva i en utopi. Men som med allt annat – det fungerar inte när det är människor inblandade.

    Bara en tanke, är för trött för att tänka desto längre nu :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.