”tjejer hånglar bättre än killar”

Alltså jag tvivlar ju lite på att tjejer är födda med en speciell bra-på-att-hångla-gen. Jag tror snarare att det, precis som med de flesta andra saker, varierar mer mellan olika individer än mellan kön. Dessutom beror det väldigt mycket på hur stor erfarenhet man har och framförallt vem man har skaffat den med, eftersom alla har sin egen teknik och gillar olika saker.

Edit: Kan det vara så att hela den här ”brudar är bättre på att hångla än killar”- grejen har att göra med de traditionella könsrollerna och -beteendena? Kvinnor ska vara mjuka och sensuella medan män ska vara hårda och aggressiva och det är helt möjligt, ja till och med logiskt, att detta avspeglas i ens sätt att sliska runt med tungan.

Dock innebär det att kvinnor och män generellt sett skulle ha olika tekniker från början inte att någondera kön är skickligare än det andra (eftersom vi som sagt tycker om olika saker är det dessutom individuellt) och jag håller fortfarande på att de erfarenheter man skaffar sig formar om ens teknik.

Annonser

13 reaktioner till “”tjejer hånglar bättre än killar”

 1. nej, tror heller inte nån är bra på att hångla från början, varken män eller kvinnor. som med allting är skillnaden väldigt stor mellan nån som är nybörjare och nån som redan har erfarenhet. och jag håller med, hångelnivån är mer individuell än könsbunden, även om kvinnor tenderar att vara mjukare och pussas mer medan män oftare kör med tungan. hånglar man med nån av samma kön kanske man gillar ungefär samma saker och därför upplever hånglet som bättre. sen spelar ju fysiska egenskaper en stor roll, typ eventuell skäggstubb och mjukheten på läpparna.
  har också lagt märke till att mitt eget hångel och tycke varierar rätt mycket, beroende på humör och den andres teknik.

 2. Det kanske beror på att det ofta är kvinnor (eller media riktad till kvinnor) som verkar bestämma vad som är ”rätt”.
  Tror mig nog ha läst en hel del artiklar i Cosmo, Solo å veckorevyn om hur man skall ”lära sin kille att hångla” och liknande. I Sex&the City diskuterar man de värsta en man kan göra då han kysser dig godnatt etc.

  Å det ”monopolet” beror antagligen på att kvinnor har vad män vill ha. Gör inte mannen ”rätt” får han inte ligga :P

  1. jag köper din teori. lite intressant det där med att kvinnor har vad män vill ha och att männen därför formar sig lite för att få det, om det inte vore för myten om kvinnans ickesexualitet (i den mening att hon inte är lika kåt som mannen) skulle det lika bra kunna vara helt tvärtom..

   1. Kanske det inte så mycket är myten utan mer att de (medvetet eller undermedvetet) VET att de ”kontrollerar marknaden” ;)

    Kanske det är därför som så många kvinnor blir upprörda då de ser någon brud som är utmanande klädd och/eller dansar utmanande på krogen; de anser att hon ”sänker marknadsvärdet”.

    1. De kontrollerar marknaden eftersom män av någon orsak lever med uppfattningen att de måste ”vinna” en kvinna och vara ”värdig” henne. Om det är biologiskt eller inlärt är jag inte säker på men det är helt enkelt fakta att kvinnor inte tar det första konkreta steget då det kommer till att ragga på män. De behöver inte eftersom män kommer nästan som på löpande band.
     Den (upplevda) efterfrågan är större än utbudet.

    2. De kontrollerar marknaden för att de kan. Så är det alltid med makt.

     Jag tror tvärtemot serpensalbus uppfattningen att sex skall förtjänas inte alls är könsbunden. Egentligen tror jag en stor del av männen inte alls skulle vilja måsta ”förtjäna” sexet. De vill bara ha sex.

     Och vad får dig tro vi är så långt borta från djurriket?

    3. jag tror inte att vi är långt borta från djurriket, tvärtom, jag är rätt säker på att det finns förbannat mycket likheter mellan människan och djur.

 3. Jag tror inte heller att män vill vara tvungna att ”förtjäna” något av kvinnor. Visst skulle det vara mycket lättare om man bara fick sitta å se snygg ut å kvinnorna strömmade till på rad but that ain’t happening anytime soon :P

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s