att handla begagnat

Papper har dragit igång en miniserie om loppis och eftersom jag själv är något av en loppisfantast tänkte jag skriva lite om ämnet. De senaste 4-5 åren har jag knappt köpt några nya kläder, förutom underkläder och strumpor. Inte heller så mycket annat har kommit direkt från butiken och in i mitt hem. Det mesta är shoppat begagnat; möbler, kläder, böcker, skivor, you name it.

Det är ett intressant tidsfördriv att går runt på loppis, man vet aldrig vad man hittar och ibland råkar man på riktigt ordentliga fynd. Dessutom är det billigt, man slipper undan med bara en bråkdel av priset för saker som är nästan oanvända. Sist men inte minst är det miljövänligt (även om konsumtion aldrig kan vara 100% miljövänlig).

Och så några tips:

Besök ställena regelbundet. De bästa sakerna far först, det är fakta, och på de flesta ställen är det väldigt snabb ruljans med saker och de byts hela tiden.

Ta tid på dig. Man kan inte springa genom stället på fem minuter och sedan sura över att man inte hittat något, det funkar inte så.

Gräv. Saker hamnar ovanpå varandra och om man bara använder ögonen är det möjligt att man missar något intressant.

Använd fantasin. Om du hittar något du verkligen gillar men som inte i sin nuvarande form passar dig, fundera över ifall det på något enkelt sätt går att modifiera det. Om man har tillgång till symaskin är det enkelt att sy in för stora plagg eller korta av för långa och möbler kan man oftast måla om och byta knoppar eller handtag på (kom bara ihåg att det inte är gratis).

Bländas inte av det billiga priset. Köp inget ”bara för att det är så billigt”, risken är stor att det bara lämnar att ligga och isåfall spelar det ingen roll hur billigt det var.

Annonser

2 reaktioner till “att handla begagnat

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.