sexbranschen

Det stormar kring svenska kungen och hans påstådda strippklubbsbesök, som för övrigt inte är en helt dagsfärsk händelse. Herregud, låt karln titta på nakna kvinnor om han vill, och låt honom framförallt ha någon yttepyttedel av sitt privatliv för sig själv! Nog om kungen, det här inlägget handlar om sexbranschen.

Trots att jag är emot objektifiering och sexualisering av kvinnokroppen (och manskroppen för den delen) är jag av den åsikten att alla har rätt att göra vad de vill med sin kropp. Vill du pryda ett tidningsomslag helt naken, okej. Vill du klä av sig för pengar, fine. Vill du ha sex mot betalning, kör på. Vem fan är jag att säga vad du har rätt att göra eller inte göra med din egen kropp och ditt eget liv, så länge det inte skadar någon annan?

Dock är sexbranschen ett tveksamt område när det gäller frivillighet. Det är svårt att veta vem som befinner sig där av fri vilja och vem som inte gör det. Men att branschen till stor del kantas av våld, knark och illegala metoder betyder inte att alla som jobbar inom den är offer.

2 reaktioner till “sexbranschen

  1. Jenna Jamesons bok ‘How to make love like a porn star’ belyser ämnet väldigt bra. Hon medger själv att hon gav sig in i branshen frivilligt och redogör även för hur hon insåg att hon kunde utnyttja sin sexualitet och sitt utseende för att påverka män till sin fördel.

    Däremot finns det även andra aspekter av boken som man kunde diskutera huruvida det förde henne närmare en sådan karriär på ett omedvetet plan (vilka jag inte avslöjar ifall någon vill läsa boken).

    1. jag vill minnas att just den boken tog upp sexbranschens alla sidor, både bra som dåliga. det finns även en mängd andra böcker som ger en bra inblick i branschen, dock står det still i huvudet för tillfället….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s