tjejtidningarnas förbannelse

Om man känner att man inte blivit tillräckligt itutad att utseendet är något av det viktigaste man, som tjej, har och att ens kropp måste vara perfekt för att man ska hitta sin drömkille, ja då är det dags att börja bläddra i de magasin som går under namnet tjejtidningar.

En gång i tiden slukade jag tidningar som de här. En gång i tiden fick jag med jämna mellanrum hem både Frida och Cosmopolitan i postlådan. Och en gång i tiden hade jag förbannat mycket komplex. Jag tänker inte påstå att tidningarna är enda boven i dramat, för det är de inte, men det går inte att neka till att det finns ett samband.

Dylika tidningar är fullproppade med mode och smink, tips på hur man får den perfekta kroppen eller pojkvännen, och framför allt bilder på kändisar som har allt det här. Det är inte konstigt att ens självkänsla kan få sig en törn, speciellt inte ifall den är svag sedan tidigare, vilket fallet tyvärr är hos en stor del unga (och äldre).

Ibland varvas dock styling- och träningstipsen med reportage om hur man slipper komplex och blir nöjd med sin kropp som den är. Tanken är god, men någonstans glöms det bort att dessa reportage, som är gjorda i all välmening, också kan vara det enda som behövs för att ett nytt komplex ska växa fram, något som man kanske inte ens visste att man borde ha komplex för…

(För att inte tala om hur heterocentrerade de oftast är…)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.