är tjocka människor snällare än smala?

”När Robbi först hade fått syn på Jessica där hon steg in på Koivu hade han känt både lättnad och besvikelse. Lättnad, för att hon såg ofarlig ut. Hon var ingen slank blazerkvinna med kortklippt hår och skarpa pressveck. Snarare var hon mullig, på gränsen till tjock. Det var lustigt att tjocka människor alltid föreföll så avväpnande, precis som om inte de skulle kunna vara precis lika elaka och hjärtlösa som alla andra.”

Ur ”Skandal i ankdammen” av Lena Linderborg

Annonser

4 reaktioner till “är tjocka människor snällare än smala?

 1. 99% av alla tjocka människor jag känner är elaka, rentav onda. Kan ha något att göra med dåligt självförtroende, vad vet jag.

  Så här har jag alltså upplevt det, men det betyder ju inte att det är någon ultimat sanning.

  1. det kan stämma ganska bra, att elakheten har att göra med självförtroendet. men att det skulle ha något att göra med kroppshyddans storlek, njah…

  2. Tror det är en könsfråga. Smala kvinnor associeras nog mer med osäkerhet då det tolkas som att de upplever dagens utseendeideal som viktigt. Tjocka kvinnor tolkas som att de skiter i den normen, vilket av nog tolkas som att de är självsäkra nog att bryta mot samhällets normer och konventioner.

   Dock tänker jag inte på samma sätt när det gäller män, där känns tjockstereotypen omvänd, tjockhet förknippas med pampighet och gubbighet.

 2. Jag fattar lite vad han menar. En ”blazerkvinna med kortklippt hår och pressveck” låter som om det syftar på en karriärskvinna med en smått bitchig attityd, en kvinna som har en tendens att se ner på folk.

  Jag tror också det har en del att göra med att män har en tendens att sätta upp snygga kvinnor på en slags piedestal och tro att man måste bevisa att man är värdig henne.

  En mullig tjej är mer ”mänsklig” än en supersnygg ”gudinna”, vilket gör henne lättare att prata med.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.