”jag var kåt och visste inte vad jag gjorde”

Ofta när det handlar om våldtäkter och sexuellt utnyttjande kommer argumentet att ”män är slavar under sin sexualdrift och kan inte kontrollera sina lustar” och att det därför inte riktigt är deras fel om de gjort något de inte borde när de varit kåta.

Tillsammans med kommentaren brukar också levereras någon form av klyscha om att män inte kan se utmanande- eller lättklädda kvinnor utan att det börjar rycka i pitten. Om vi utgår från att de här två kommentarerna stämmer borde samtliga män om somrarna gå runt med praktstånd, hoppa på och våldta varenda kvinna som kommer i deras väg, utan att överhuvudtaget veta vad de håller på med.

De här kommentarerna (och framför allt den första) måste vara världens största bullshit. Män kan kontrollera sina lustar precis lika bra som kvinnor, det är bara så otroligt enkelt att skylla ifrån sig och påstå att man ”tappade kontrollen för att man var så jävla kåt”. Var och en ansvarar själv för sin sexualdrift.

Om en man (eller en kvinna för den delen) inte kan kontrollera sig själv när han är kåt, då borde han fan sitta inspärrad på någon anstalt för heltidsvård istället för att vandra runt på gatorna. Det är inte friskt på något sätt.

Annonser

3 reaktioner till “”jag var kåt och visste inte vad jag gjorde”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s