kompisars ex

Vad anser ni är det rätta ifall man får känslor för en kompis ex, och känslorna är besvarade? Är det okej att bli tillsammans någon som en kompis har ett förflutet med? Spelar det roll vem som dumpade vem och hur länge efter att förhållandet tagit slut är det okej att börja tänka på personen som en potentiell partner? Eller är kompisarnas ex nu och för alltid ett big no?

Annonser

11 reaktioner till “kompisars ex

 1. Ifall det faktist är ett FÖRFLUTET anser jag det som okej, men lite beroende på situation kan oftast man räkna med stora problems. Vissa människor kan även se ner på någon som börjare förhållande med någon kompis ex direkt efter deras tagit slut.

  1. om förhållandet börjar direkt efter det andra har tagit slut kan jag förstå om det inte riktigt blir gillat, men när det är ett förflutet? kan man liksom panta på en människa fast man inte längre vill ha den?

   1. Enligt mig borde man inte ha någon rätt att panta på en människa men sånadär saker är väldigt individuella eftersom alla människor är helt olika.

 2. Ifall ens kompis är den som blev dumpad är det inte okej.

  Ifall kompisen är den som dumpade tycker jag det är helt okej eftersom hon/han då själv bestämde att h*n inte längre vill ha den andra personen.

  Men så kanske man inte ska bli ihop med någon kompis ex om h*n under hela deras förhållande berättat att den andra exempel är otrogen, inte håller löften etc. Det är som att säga åt sin kompis att dennes ömdome är fel.

   1. Klart det är okej, tycker inte liksom det är någon större synd. Dock ska man vara beredd på att kompisen inte tycker det är okej, och att vänskapen går förlorad.

 3. Låt de gå lite tid emellan iallafall. Man äger ju aldrig någon människa. Låt av respekt ens känslorna för den av de båda som nu kanske har känslor kvar svalna åtminstone. Det är väl inte mycket krävt? Blir så mycket svårare att komma över om det går på det viset också. Risken att man också förlorar en polare är ju också relativt hög…

  1. tid är viktigt. tid behövs för att sår ska kunna läka.
   risken finns alltid att man mister en vän om man börjar tycka för mycket om dennes ex, men för att dra en liten klyscha: borde inte vänskapen överleva att den ena blir kär och får kärlek, även fast det handlar om den andres föredetta?

   1. Ja, det borde väl vänskapen göra. Men om såren fortfarande är vidöppna då så kan svartsjuka och andra mindre roliga känslor börja blanda sig i. Och då går det aldrig som det ska.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s