menskoppen

Den som äcklas av blod eller en av kvinnokroppens naturligaste funktioner kan sluta läsa genast. För nu kommer ett inlägg om ett naturvänligt alternativ till bindor och tamponger.

Det är förvånansvärt få som hört talas om menskoppen. Den är en silikonkopp man lägger in i fittan och sedan tömmer några gånger i dygnet. Den är i prisklass med 20 liter bensin och kan användas upp till 10 år. Den desinficeras mellan varje mensperiod och är vänligare mot både kroppen och naturen än engångsskydd.

Den torkar inte upp slemhinnorna, den luktar inte och man kan använda den både på natten och när man tränar eller simmar. Och att det skulle vara äckligt att skölja bort sitt eget blod förstår jag inte, äckligare är väl ändå att ha bloddränkta bindor och tamponger stinkande i skräpkorgen?

I början kan det vara lite fixande och trixande innan tekniken sitter, men det är ytterst få som väljer att gå tillbaka till engångsskydd efter att ha provat koppen.  Den säljs både på  nätet och vid apoteket (och det här är ingen jävla annons fast det verkar så).

Annonser

3 reaktioner till “menskoppen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s