depression

ńr det positivt eller negativt att depressioner oftast förklaras bero på hormonbalanser och -nivåer som rubbats, utan att man har gått igenom ifall det även kan finnas yttre faktorer som påverkar tillståndet?
Annonser

2 reaktioner till “depression

  1. Negativt. Inget av dem utesluter väl den andra. Jag tror yttre faktorer spelar lika stor roll som hormonella rubbningar. :)

  2. Jag är inte säker på din kausalitet där vad orsakar skillnaderna i hormonbalansen då? Liksom, hjärnan (Hypothalamus med Hypofysen) styr en stor del av hormonbalansen i kroppen och den är mycket känslig för rubbningar i andra system i hjärnan, som t.ex. stress (fysisk och emotionell), sömnbrist (p.g.a. av något annat). Att man ofta behandlar depressessioner med olika hormon/NT återupptagningsihbitorer betyder inte att man säger att det är orsaken till dem?Ofta så har man ju nog en psykolog om möjligt att undersöka fallet, ofta så är hormonrubbningar en del av effekterna i ett mycket komplicerat system, hormonrubbningar är ofta ett bra sätt att undersöka depressioner efter som testen kan utföras av doktorer (som det finns mycket fler av än psykologer) och hormoner styr delvis våra känslor.Summa summarum: Hormoner är neurotransmittorer en del av det som styr en och psyket/människan är ett mycket komplicerat system med interaktionseffekter överallt så att hormonstörningar både är orsak och katalyst och inte orsak på samma gång och ditt en meningspåstående räcker inte.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s