finlands strafflagstiftning

Straffet för våldtäkt* är fängelse i minst ett år men högst sex, grov våldtäkt är minst två år och högst tio. Straffet för sexuellt utnyttjande är böter eller fängelse i högst fyra år. För sexuellt utnyttjande av barn kan man dömas till högst fyra års fängelse och för grovt sexuellt utnyttjande av barn till ett år men högst tio år.

Och så att ni ska få perspektiv på saken… Den som till exempel lånar ut pengar som främjar narkotikabrott och vet om det döms till böter eller fängelse i högst två år för främjande av narkotikabrott. Om man med exempelvis bil kör om där omkörning är förbjuden döms man för grovt äventyrande av trafiksäkerheten och minst 30 dagsböter eller som högst fängelse i två år. För stöld döms man till böter eller fängelse i ett år och sex månader.

* Om det inte är gärningsmannen som försatt offret i exempelvis medvetslöst tillstånd räknas det som sexuellt utnyttjande och inte våldtäkt. Och javisst, men behöver ju använda mycket mindre våld om offret redan är medvetslöst.

6 reaktioner till “finlands strafflagstiftning

  1. Tem som sitär å bestämmer tokode sko nou måst få se en omgang me ein å annan pisko för allt har itt dem på klart, jävla människor! He jo sjukt hor e ska va såde.

  2. Värsta brotten man kan göra i finland e brott mot staten. Ja känner en som helt i misstag hamna i skatte fusk. Så han meddela allt men hamna sita i fängels i 6 månader för na an int hadd märkt själv heller. Om han int sko ha betala tibaka sko han ha kona få 10 år. Dehär e läng saan dock så sånde lager å shit kan ju ha ändra men entå.. Brott mot staten, tydligen no good.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s