Rickard Söderberg om homosexualitet

Rickard Söderbergs artikel om kyrkan och homosexualitet.

 

Ŗppet brev till Yngve Kalin och alla de präster som har undertecknat uppropet mot välsignelseakt för samkönade par.
Hej. Jag lyssnar till era kloka ord, men har fortfarande några frågor som jag tror ni kan hjälpa mig med. Jag tänkte sälja min dotter som slav (2:a Mosebok 21:7). Vad anser ni vara ett skäligt pris? I 3:e Mosebok 24:44 står det klart och tydligt att jag får äga både manliga och kvinnliga slavar från ett grannland. En vän till mig hävdar att det bara gäller slavar utanför EU – vem av oss har rätt?

En annan vän till mig arbetar på Hemköp och insisterar att arbeta om söndagarna. Jag är helt på det klara med att han måste dräpas (2:a Mosebok 31:2), men är jag moraliskt ansvarig för att göra detta själv?

Varje gång jag bränner en oxe som offer vet jag att detta ger en doft som behagar Herren (3:e Mosebok 1:9). Problemet är att grannarna klagar, så går det kanske lika bra att grilla en stor biff?

En av mina vänner menar att även om det är en vederstyggelse att äta skaldjur (3:e Moseboken 11:10) så är homosexualitet värre (3:e Mosebok 18:22). Vem av oss har rätt, eller är det lika illa?

Jag är närsynt, så jag går ju självklart inte i kyrkan då jag inte får närma mig Guds altare när jag ser dåligt (3:e Mosebok 21:20). Nu är jag bjuden på ett bröllop, och jag undrar om det är ok om jag står i vapenhuset?

Många av mina bekanta går till frisören och klipper håret på sidorna och rakar skägget i kanterna. Detta är ju en synd enligt 3:e Mosebok 19:27. Hur bör de straffas?

Mina barn har börjat träna i Malmö FF, men i 3:e Mosebok 11:7-8 står det att man inte ska röra vid några rester av död gris, så jag undrar om jag ska kräva av Malmö FF att använda plastboll? Mina barn sa dessutom emot mig en gång förra veckan, och jag undrar om jag verkligen måste stena dem till döds vid stadens port, (5:e Mosebok 21:18-21) eller om jag lika gärna kan göra det hemma i trädgården?

Min morbror har en bondgård i Bjärred och han envisas med att odla både potatis och vete och syndar ju då mot 3:e Mosebok 19:19. Hans fru är inte mycket bättre som går klädd i kläder som är gjorda av mer än ett tygmaterial (vanligen en blandning att bomull och polyester). Han har också den fula ovanan att svära mycket. ńr det verkligen nödvändigt att vi samlar hela Bjärred för att stena dem (3:e Mosebok 24:10-16)? Eller går det lika bra att bränna dem till döds på ett familjebål som vi brukar göra med människor som brukar sova i samma säng som sina släktingar (3:e Mosebok 20:14)?

Jag vet att ni har gått på djupet med alla dessa frågor, och jag ser fram emot tydliga svar. Ett stort tack till er präster som visar att Bibelns ord är oföränderliga!
– Rickard Söderberg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s