våldtäkter och rädsla för att bli överfallen

Man blir varnad för att gå ensam på natten, man måste komma ihåg att inte följa med okända personer hem, man ska akta sig för att vara ensam tjej bland en massa killar… Det är bra att vara försiktig och ta hand om sig, det ska man göra. Men att hela tiden gå runt och vara skräckslagen och på sin vakt, att hela tiden ha hjärtat i halsgropen, att totalt begränsa sig själv, är det faktiskt bra?

Man kan aldrig veta vad som händer. Man kan bli nedslagen när man går där ensam i natten, man kan bli neddrogad och utnyttjad när man följer med okända personer hem och man kan råka ut för gruppvåldtäkt om man är ensam tjej i en grupp med killar. Risken finns alltid där. Men den är inte som störst just i de här situationerna.

Majoriteten av sexuella utnyttjanden och våldtäkter som begås händer inte i mörka undanskymda parker av helt okända huliganer, utan av människor man känner och har någon sorts relation till. Människor man litar på och aldrig trodde något ont om. Människor man har förtroende för och kanske till och med älskar. Majoriteten av våldtäkter sker på bekanta platser av människor som kan finnas i din telefonbok. Och det gör det inte ett jävla dugg enklare eller mindre smärtsamt, och framförallt inte mer tillåtet.

Kom ihåg att ni är skyldiga er själva att ta hand om er, men glöm inte bort att leva. Begränsa inte ert liv alltför mycket och tänk inte hela tiden på risken för överfall. Den finns alltid där, oberoende hur många riskfaktorer man försöker eliminera. Var säkra på er själva, våga stå på er och kom ihåg att leva förrän ni är döda. Och framför allt, om det jävligaste skulle hända, kom ihåg att det inte i något fall är ert eget fel utan att hela skulden ligger på de jävla hjärtlösa kräk som tror att de kan göra vad fan de vill.

Annonser

En reaktion till “våldtäkter och rädsla för att bli överfallen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.